به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، نخستین سیستم ویدئو کنفرانس ساخته شده در کشور به دست پژوهشگران زنجانی شامگاه پنج شنبه همزمان با ایام مبارک دهه فجر با حضور استاندار زنجان به بهره برداری رسید.
استاندار زنجان ساخت این دستگاه را یکی از مصادیق مهم و برجسته در دولت الکترونیک دانست و تصریح کرد: این سیستم با مزایای فراوانی که دارد گامی بلند در راستای تحقق دولت الکترونیک است.
محمد رئوفی نژاد خاطر نشان کرد: طراحی و ساخت سیستم ویدئو کنفرانس برای نخستین بار در کشور به دست پژوهشگران جهاد دانشگاهی زنجان انجام گرفته و چنین کاری در کشور بی نظیر است.
وی با بیان اینکه خرید این سیستم از کشورهای خارجی هزینه فراوانی دارد اظهار داشت: با ساخت این سیستم در داخل کشور علاوه بر کاهش هزینه ها از خروج ارز جلوگیری شده و این امر در کنار تحریم هایی که وجود دارد به نفع اقتصاد و دانش کشور است.
عضو شورای عالی اداری کشور تصریح کرد: کلیه مراحل طراحی و ساخت بخشهای سختافزاری و نرمافزاری این سیستم در داخل استان صورت گرفته و حتی نسبت به نمونههای خارجی از مزیتها و برتریهایی برخوردار است و میی توان از آن بهعنوان سند افتخاری برای استان زنجان یاد کرد.
رئوفی نژاد از تجهیز 40 دستگاه اجرایی استان به سیستم ویدئو کنفرانس اشراق تا پایان سال خبر داد و افزود: تا هفته دفاع مقدس سال آینده تمامی 100 دستگاه اجرایی استان به این سیستم مجهز خواهند شد.
وی کاهش تردد، مدیریت زمان و صرفه جویی در سوخت را از جمله مزایای این سیستم ها عنوان و خاطر نشان کرد: با استفاده از این سیستم، نیازی به حضور فیزیکی افراد نیست و این موجب صرفه جویی های فراوان در زمینه های مختلف و تسریع روند خدمت رسانی می شود.
ویدئو کنفرانس اشراق زنجان چگونه اختراع شد؟
رئیس جهاد دانشگاهی زنجان نیزبا یادآوری اینکه سیستم های ویدئو کنفرانس ارتباط مجازی افراد را فراهم می کنند و امروزه استفاده فراوانی از این سیستم در کشورهای مختلف می شود، به تشریح روند اختراع این سیستم توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی زنجان پرداخت و گفت: در ابتدا با چندین کشور خارجی جهت خرید این سیستم وارد مذاکره شدیم تا ارتباط جهاد دانشگاهی زنجان را با مرکز تهران به صورت آنلاین و مستقل برقرار کنیم که با قیمت بالا و بودجه محدود خود مواجه شدیم.
مهدی عباسی ادامه داد: به همین دلیل به استاندار زنجان دکتر رئوفی نژاد مراجعه کردیم و ایشان پیشنهاد و ایده ساخت این سیستم را ارائه دادند.
عباسی خاطر نشان کرد: در مدت کمتر از هشت ماه دانش فنی این سیستم به دست پژوهشگران جهاد دانشگاهی زنجان رسید و اختراع این سیستم با نام ویدئو کنفرانس اشراق زنجان به ثبت رسید.
وی با اشاره به مزیت های فراوان این سیستم اظهار داشت: اتصال 20 نقطه با استفاده از سیستم خریداری شده از شرکت های خارجی نیاز به حداقل 250 تا 350 میلیون تومان هزینه دارد اما با ساخت این سیستم توسط پژوهشگران زنجانی با یک پنجم این قیمت می توان این کار را انجام داد.
رئیس جهاد دانشگاهی زنجان با تاکید بر اینکه ساخت این سیستم در داخل کشور از خروج بسیار ارز از کشور جلوگیری می کند، تصریح کرد: این سیستم با توجه به نیازهای بومی کشور طراحی شده و وجود نرم افزار فارسی در آن از مزیت های بزرگ سیستم است چرا که استفاده از سیستم های خارجی نیاز به آموزش فراوان برای چگونگی استفاده از آن داشت.
عباسی ادامه داد: در این سیستم برخلاف نمونههای خارجی هیچ محدودیتی در تعداد نقاط اتصال از طریق ویدئو کنفرانس نخواهیم داشت و با توجه به دقت، ظرافت و مهارت بهکار گرفته شده در ساخت این سیستم، با جرات می توانیم بگوییم که این اختراع در نوع خود در سطح کشور بی نظیر و منحصر بفرد است.
وی گفت: با توجه به تحریم شرکت های خارجی و تغییر پروتکل این سیستم، پروتکل این سیستم نیز در استان طراحی شده و در اختیار خودمان قرار دارد.
رئیس جهاد دانشگاهیزنجان اظهار داشت: در مجموعه جهاد دانشگاهی استان زنجان، جوانان هوشمند، مبتکر، پژوهشگر و خلاقی وجود دارند که با حمایت و در اختیار دادن بودجه های لازم به آنان می توانیم شاهد به ثمر رسیدن کارهای تحقیقاتی کاربردی فراوان از آنان باشیم.
زنجان استانی پیشرو در حوزه فناوری اطلاعات و تحقق دولت الکترونیک است
در دادامه معاون پشتیبانی و منابع انسانی استانداری زنجان از طراحی نرم افزار فراور در استان خبر داد و گفت: این نرم افزار قادر به ارائه آمارهای دقیق و ارقام بسیار جزیی از حوزههای مختلف است و از سال آینده در دستگاه های اجرایی استان مورد بهرهبرداری عملیاتی قرار خواهد گرفت.
حمید ارجمندفر گفت: نرمافزار نظام جامع پذیرش پیشنهادات استانی نیز توسط یکی از شرکتهای استان طراحی شده است و بهزودی به بهره برداری خواهد رسید که به صورت آنلاین برای کلیه شهروندان و مسئولان استان قابل دسترسی خواهد بود.
ارجمندفر، طراحی نرمافزار جامع دفتر آموزش و پژوهش استانداری را از دیگر فعالیتهای استان در حوزه نرمافزار عنوان کرد و یادآور شد: در فاز نهایی ساخت این نرمافزار، آموزش مجازی نیز بر روی این بستر قابل پیاده کردن خواهد بود.
ویدئو کنفرانس چیست؟
ویدئو کنفرانس فناوری است که افراد درمکانهای مختلف با فواصل مختلف را قادر می سازد تا صوت و تصویر همدیگر را به صورت زنده دریافت نموده و همانند جلسات حضوری با یکدیگر ارتباط داشته و تبادل نطر نمایند ؛ ویدئو کنفرانس می تواند با امکانات افزوده دیگری همانند تبادل اسناد و مدارک اشتراک در تهیه مدارک ارسال عکسها و غیره نیز همراه باشد.
مزایای ویدئو کنفرانس
صرفه جوئی در زمان :با استفاده از این سیستمها و بوجود آوردن امکان برقراری جلسات ویدیویی به صورت زنده، صرفه جوئی قابل توجهی در وقت صورت خواهد گرفت، بطوریکه زمان صرف شده برای انجام کار همان زمان اختصاص داده شده به کنفرانس ویدیویی است و زمانهای تلف شده برای اخذ بلیط ، ویزا، سفر ، اقامت و رفع خستگیهای ناشی از سفر حذف خواهد گردید.
صرفه جوئی در هزینه ها: با استفاده از ویدئو کنفرانس و امکان برقراری جلسات بدون نیاز به جابجائی فیزیکی افراد، صرفه جوئی فوق العاده ای در هزینه ها صورت خواهدگرفت ، در واقع هزینه هایی همچون رفت و آمد ، تهیه سالن ، پذیرایی خواهد گردید.
طبق آمار بیش از 80 درصد از مشتریان بزرگ سیستمهای ویدئو کنفرانس در سطح دنیا اظهار داشتند که طی کمتر از 6 ماه پس از خرید تجهیزات ویدئو کنفرانس ، هزینه های سرمایه گذاری روی این تجهیزات را جبران نموده اند.
برقراری سریع یک همایش یا کنفرانس در موارد اضطراری، برقراری ارتباط زنده با تمام نقاط جهان، تسریع در تصمیم گیری، امکان حضور در جلسات متعدد طی یک روز کاری، سهولت دسترسی به اعضا و امکان مشارکت بیشتر مدیران، متخصصان یا اعضای تصمیم گیرنده در جلسات، بررسی سریع پیشنهادها، نتایج حاصله و نظرات، رفع مخاطرات ناشی از سفر، استفاده بهینه از منابع انسانی و مدیریت آنها، دسترسی سریع به اطلاعات ،مدارک و یافته ای علمی، سرعت در امداد رسانی و گسترش فرهنگ کار تیمی از دیگر مزایای ویدئو کنفرانس است.
کاربرد های ویدئو کفرنس
حضور در جلسات از طریق ارتباط زنده تصویری (Video conferencing)
یکی از رایج ترین موارد استفاده از سیستمهای ویدئو کنفرنس ، برقراری ارتباط زنده تصویری بین نقاط مختلف جغرافیائی می باشد.ویدئو کنفرانس این امکان را می دهد تا بدون در نظر گرفتن فواصل جغرافیائی ، به صورت زنده در جلسات شرکت نموده و بدین گونه در وقت، هزینه های سفر،اقامت و ... صرفه جوئی نمود. بدین ترتیب دیگر فواصل جغرافیائی مانع از شرکت فرد یا افرادی که حضور آنها در جلسه لازم به نظر می رسد نخواهد گردید بعلاوه از آنجا که اکثر سازمانها شرکتها دانشگاهها در سطح جهان مجهز به این تکنولوژی پیشرفته ارتباطی هسنتد برقراری ارتباط با انها نیز به آسانی مقدور خواهد بود.ارتباطات تصویری بین المللی می تواند تاثیر بسزایی در افزایش سرعت انجام کارها کاهش هزینه ها داشته باشد.
آموزش از راه دور
یکی از کاربردهای کلیدی فن آوری ویدئو کنفرانس ،آموزش از راه دور می باشد. این سیستم ،ارتباط بین استادان و دانشجویان را در هر نقطه ای که باشند مقدور می سازد و از هزینه ای تحصیلی همچون سفر ، حق التدریس می کاهد؛ با استفاده از صفحه لمسی ، سیستم ردیابی صدا ،به اشتراک گذاشتن صفحه نمایش، و قابلیت ارسال و دریافت دیتا در این سیستمها کیفیت آموزش نیز در سطح بالایی حفظ خواهد شد استادان و شرکتهای آموزش در هر جایی از دنیا که باشند می توانند از این طریق دانشجویان خود را آموزش داده و در پایان دوره پس از برگزاری آزمون گواهینامه مربوطه را اعطا نمایند.
پزشکی از راه دور
یکی از پر کاربردترین استفاده های ویدئو کنفرانس در علم پزشکی درمان از راه دور است؛ با استفاده از این تکنولوژی پیشرفته ، امکان انتقال اطلاعات بیمار عکسهای رادیولوژی نتایج آزمایشات نوار قلب و کنترل تجهیزات پزشکی توسط پزشک از راه دور فراهم میگردد.
با این شیوه پزشکان می توانند کمیسیون پزشکی با پزشکان متخصص برگزار کنند و بیمار خود را در هر نقطه جغرافیائی معاینه و درمان نمایند.
حراست ویدئویی
یکی دیگر از کاربردهای این تکنولوژی پیشرفته ارتباطی، حراست تصویری است با استفاده از این تکنولوژی نظارت تصویری مکانهای مختلف از هر نقطه بدون در نظرگرفتن موقعیت جغرافیائی آنها مقدور می باشد، کیفیت فوق العاده صدا و تصویر و امکاناتی نظیر حرکت افقی و عمودی دوربین درشت نمایی دید در شب انواع هشداردهنده ها (دود،رطوبت، لرزش، حرکت) و همچنین (امکان کنترل تمام نقاط با هر فاصله) از یک نقطه واحد و حتی امکان اشتراک و الحاق تصویر و صدای نقاط مختلف در کنفرانسهای ویدئویی و بسیاری از امکانات دیگر استفاده از این سیستم را بسیار مطلوب می سازد.
شرکت در سمینارها و کنفرانسهای مهم داخلی و خارجی؛ قضاوت از راه دور شامل ارسال پرونده و مشاوره با کارشناسان حقوقی و فنیغ شرکت زندانیان در جلسات دادگاه از طریق ویدئو کنفرانس؛ بازرگانی و تجارت از راه دور شامل بازاریابی،معرفی محصولات و خدمات تبادل اسناد مالی عقد قرارداد و خدمات پس از فروش؛ مشاروه از راه دور؛ شرکت در مناقصه ها و مزایده های بین المللی؛ گزارش از راه دور شامل تبادل نظر و ارائه گزارش به مدیران در مورد پروژه های برون شهری مانند سد سازی ،معدن و غیره از دیگر کاربردهای سیستم های ویدئو کنفرانس است.
نظر شما